Ağabala restoranı milli mədəniyyət və ənənəvi dadla dolu 19-cu əsr Azərbaycan mətbəxinə unudulmaz səyahətdir. Restoranın menyusu Azərbaycanın tarixini və nəsillərin adət-ənənələrini izləyir.

Xalq mətbəxinin kulinariya texnikasında, həmçinin yeməklərin təqdim edilməsi və yeyilməsi ənənələrində özünü göstərən əvəzolunmuş milli koloriti var. Azərbaycan ziyafəti hər biri xüsusi diqqətə layiq olan ağız sulandıran yeməklərin çoxrəngli palitrasını yaradacaq.

Ağabalanın tarixi ab-havası restoranın ruhuna uyğun gəlir, burada qonaqlara aşpazın qastronomik təqdimatında ənənəvi yeməklər təqdim olunur.
Tarix
19-cu əsrdə yaşamış xeyriyyəçi, milyonçu Ağabala Quliyev dövrünün dəyirmanlar kralı kimi tanınıb.

Ağabala Quliyev Bakıda baş verən hadisələrdə maddi və ya mənəvi yardımı ilə iştirak edirdi. Xalq təsərrüfatının müxtəlif sahələrində, ölkənin dövlət quruculuğunda, ictimai-mədəni tədbirlərində onun böyük xidmətləri olub.

Restoran Ağabala Quliyevin bu xeyirxah əməllərinin şərəfinə adlandırılıb.